Haber

HEDEF: Batıdaki ittifaklara açığız

Halkın Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Yerel Yönetimler Kurulu’nun Ankara’da düzenlediği Demokratik Yerel Yönetimler Konferansı’nda konuşan Eşbaşkan Tuncer Bakırhan, 2024 yerel seçimlerinde izleyecekleri stratejiye ilişkin mesajlar verdi.

HEDEP Eş Başkanı Bakırhan, partisinin yerel düzeyde birçok toplantı yaptığını ve bu toplantılarda halktan gelen öneri ve değerlendirmelerle yol haritasını belirlediklerini belirtti.

Bakırhan, “Hep yerelde kaybettiğimiz bir durumda olmamalıyız. Ödenen bunca bedel, emek ve emekten sonra irademizin nerede olursak olalım yönetimlere yansımasını istiyoruz. Taraf olmamıza gerek yok. Dolaylı her türlü ittifaka, ittifak yapılacaksa açık, şeffaf ve kamuoyunun gözü önünde olmalı.” Biz bunun önümüzde yapılmasını istiyoruz” dedi.

“Bölgede kazanıp batıda kaybettirecek bir konum yerine, bölgede ve batıda kazanan bir konumda olmamız gerektiğini söylediler” diyen Bakırhan, “Önümüzdeki dönemde de bunu başaracağız. Kayyum atanan belediyeleri özgürleştirin. Yine AKP’nin kötü yönetimi nedeniyle yönettiği belediyeleri, birinci ve ikinci geldiğimiz tüm belediyeleri devralacağız.” “Şehirlerde kendi adaylarımızı belirleyeceğiz” dedi.

“Seçeneksiz değiliz”

HEDEP Eşbaşkanı Bakırhan, batı şehirlerindeki diğer partilerle de ittifak yapılabileceğini ancak bunun herhangi bir ittifakta yer alacakları anlamına gelmediğini vurguladı.

Bakırhan, “Batı’da şunu da huzurunuzda kamuoyuyla paylaşmak isterim: Burada şunu belirtmek isterim ki biz ittifaklara açıkız. ittifak kuracağımız şey sizin bilginiz dışında olacak ve bunları sizinle paylaşacağız.”

“Bu, herhangi bir ittifakta mutlaka yer alacağımız anlamına gelmez. Halkımıza faydası olmayan, halkımıza, işçimize faydası olmayan ittifaklar bize dayatılırsa seçeneksiz değiliz” diyen Bakırhan, “Biz de bu ittifaka katılacağız” dedi. Halkımızın onayladığı yeni dönemde yerel yönetim adaylarımız seçilsin. Bu da belirlenen delegelerin oylarıyla sandık kurularak yapılabilir.” “Yani önümüzdeki dönemde seçimlere halkın önerdiği ve istediği adaylarla gireceğimizi bir kez daha belirtelim” dedi.

ANKA/JD, CÖ

haber-ezine.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu